Welkom
Het ontstaan
Wanneer?
Waar?
Voor wie?
Kosten?
Welke dansen?
Extra activiteiten
Demonstraties
Het verhaal
Bits & pieces
Het bestuur
Contact
Foto's
Luistert u graag naar countrymuziek?
Kunt u geen sport/hobby vinden die bij u past?
Wilt u gaan dansen maar heeft u geen (dans)partner?
Heeft u wel een partner maar is stijldansen niet uw ding?
Houdt u van gezelligheid en heeft u de woensdagavond vrij?
Danst u al maar werkt u in wisseldiensten en mist u veel lessen?
Bent u USA-fan en ontmoet u graag gelijkgestemden?
Bevalt het u niet bij een andere vereniging?
 
Misschien is TCD iets voor u!
Kom eens vrijblijvend op woensdagavond naar Vijfhuizen
(neem vooraf even contact op met iemand van 'het bestuur').
 
 
Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij TCD en wordt alom geroemd.

De vereniging telt momenteel 36 leden (24 vrouwen en 12 mannen) die allemaal om verschillende redenen lid zijn. Er zijn enkele zeer fanatieke dansers en er zijn leden die soms wat minder dansen. Dit alles levert een leuk, gemÍleerd en altijd enthousiast gezelschap op!

 

 

Ieder lid dat alle dansen goed beheerst (dit ter beoordeling van Ruud en Tineke Korzelius) wordt uitgenodigd deel te gaan uitmaken van de demonstratiegroep die binnen de club bestaat. Die deelname geschiedt geheel op vrijwillige basis.

 
Bij de demonstraties/optredens dragen de leden donkerblauwe western-overhemden die door de club beschikbaar gesteld worden. Voor de zomermaanden zijn er dunnere overhemden met korte mouw en bedrukt met de USA-vlag.
Daarbij dragen de dames een lange blauwe spijkerrok en de heren (maar ook de dames die bij partnerdansen als heer dansen) een blauwe spijkerbroek. Vanzelfsprekend draagt iedereen een cowboyhoed!

Voorafgaand aan een demonstratie wordt er meestal bij het clubgebouw verzameld. Alle benodigdheden voor het optreden worden verdeeld over de diverse auto's waarna we met zijn allen naar de lokatie rijden. Voor het opbouwen/afbreken van ons paviljoen en de houten vloer zorgen we samen.

De demogroep heeft op elke laatste maandag van de maand een extra dansavond waardoor de kwaliteit van de demodansen goed gewaarborgd blijft. De groep bestaat op dit moment uit 13 personen.

Voor vragen en/of boekingen kan contact worden opgenomen met Ruud Korzelius. Zie 'Contact'.

 

[Contact]