Welkom
Het ontstaan
Wanneer?
Waar?
Voor wie?
Kosten?
Welke dansen?
Extra activiteiten
Workshop
Het verhaal
Bits & pieces
Het bestuur
Contact
Foto's

Elke woensdagavond is country-avond in Vijfhuizen.
('s Winters zijn wij bij slechte weersomstandigheden soms dicht! Neem bij twijfel contact op met het bestuur.)

  • 19.30 uur: beginners. In principe krijgen de beginners iedere week een nieuwe dans uitgelest.
  • 20.30 uur: pauze.
  • 20.45 uur: vrijdansen (het bestaande programma wordt doorgenomen) en aan de gevorderden wordt 1 x per maand een nieuwe dans uitgelest.
  • 22.30 uur: sluiting
Het bijzondere bij TCD is dat de beginners na de pauze gewoon kunnen blijven. De beginnersdansen worden namelijk ook bij het vrijdansen gedanst zodat ķedereen dan mee kan doen. Elke extra mogelijkheid om ervaring op te doen wordt zo benut.
 
Omdat wij onze club ook geschikt willen houden voor mensen die niet elke week kunnen komen wordt er veel aandacht besteed aan herhalingen en zo zou het zelfs kunnen voorkomen dat (in overleg) het uitlessen van een nieuwe beginnersdans een week wordt uitgesteld.
 
Bij TCD doen we zowel aan linedance als aan couple/partnerdance die uiteraard allemaal op countrymuziek worden gedanst.
 
De lessen worden verzorgd door Ruud en Tineke Korzelius.

De linedansen worden door Tineke uitgelest. De koppel/partnerdansen doen Ruud en Tineke samen.

Op de eerste woensdag van de maand worden ná de pauze de clubdansen gedanst op andere countrymuziek dan die gewoonlijk gedraaid wordt.
DJ is Cas Leenen (ook altijd DJ bij afwezigheid van Ruud en tevens voorzitter van TCD). Zij maakt een keuze maar de leden hebben eveneens de mogelijkheid om met voorstellen te komen. Het gaat dus om dezelfde dansen, andere muziek maar altijd country!

Ons doel is niet om zoveel mogelijk dansen te leren maar om dat wat we doen goed te doen en zo op een traditionele manier een hoog dansniveau te halen.
 
Als een dans niet meer goed wordt uitgevoerd zullen Ruud en Tineke aanwijzingen geven om zo de kwaliteit te behouden. Dit gebeurt op ontspannen wijze want door hun lange ervaring is wel aangetoond dat gezelligheid en kwaliteit prima kunnen samengaan.
 

[Contact]